top of page

Paul van Dongen 

“Tekenen dat het een lust is.”

background_header_edited_edited.jpg

Over mij

Voor wie mij nog niet kent

Tweede openingsfoto.jpeg

Paul van Dongen

Op tien jarige leeftijd tekende ik stripverhalen.
Toen ik twintig werd ging ik naar de kunstacademie St. Joost in Breda, sindsdien werk ik als zelfstandig kunstenaar. Mijn werk bestaat uit tekeningen, etsen en aquarellen.


Een leven op papier, al tekenend betekenis gevend aan de wereld om mij heen.
Alles wat leeft zet mij aan tot tekenen.
Figuur, portret, bloem, plant, dier, landschap.


In het begin was er een tekening...

Cursussen

Graag deel ik mijn tekenervaring (40 jaar) met anderen. Ik geef 3 lessen. Modeltekenen, Portrettekenen en Botanisch tekenen. Model, portret en natuur zijn de hoofdonderwerpen van mijn werk. Hieronder vind je meer informatie.

Modeltekenlessen

6389020_edited.jpg

In deze modeltekensessies wordt veel aandacht besteed aan anatomie, juistheid van verhoudingen en de plasticiteit van het lichaam, beweging en expressie. We tekenen veel met modellen van de dans- en circusacademie.

Portrettekenlessen

a69e010_edited.jpg

Er kan gewerkt worden met allerlei tekenmaterialen. Bij het portrettekenen is beweging en dynamiek van belang. Vandaar dat we lange en korte standen doen. Ook voor modeltekenaars zijn deze lessen interessant.

Botanisch tekenen

d6ad156_edited.jpg

Het gedetailleerd tekenen van plant en bloem kent een lange traditie. In deze lessen gaan we in op de basis van het “botanisch tekenen”, het analytisch kijken en besturen van hoe een bloem in elkaar zit.

Galerij

Recent werk

Nieuws

Actuele en komende tentoonstellingen

9 november 2023

Wie zeggen de mensen dat ik ben?

Boekpresentatie van Wie zeggen de mensen dat Ik ben? van Willem Jan Otten met tekeningen, etsen en aquarellen van Paul van Dongen op donderdag 9 november 2023, tijdens het Speling Symposium in Centrum Vrijburg, Diepenbrockstaat 46 Amsterdam (bij Station Zuid WTC). Uitgeverij Skandalon. Meer informatie www.skandalon.nl/speling

27.03.22 - 16.04.22

De Nieuwe Passie

Tentoonstelling en voorstelling in de Bethelkerk in Scheveningen.

25.02.2022 - 03.04.2022

"FIGUUR"

Groepstentoonstelling met o.a. Paul van Dongen, Guido van Amelsfoort, S Llyod Trumpstein e.a. in PARK platform for visual arts, Tilburg. https://www.park013.nl/nl/activiteiten/figuur

Vanaf oktober 2021

Katholiek Nieuwsblad

In de wekelijkse serie "Wie zeggen de mensen dat Ik ben" zoeken schrijver Willem Jan Otten en kunstenaar Paul van Dongen naar verschijningen van Christus in de moderne cultuur. Www.katholieknieuwsblad.nl

April, 2021

Art & Theology

Mooie tekst met foto's op de blog Art & Theology over mijn doornenkronen etsen. Klik op de link. https://artandtheology.org/2021/03/27/thorns-resurrection-paul-van-dongen/

Maart-April 2021

Daily Prayer Project

The Daily Prayer Project heeft de Verrijzenis prent van mij gebruikt voor de omslag van hun 2021 Pasen nummer.

De organisatie zetelt in Washington DC en heeft een wereldwijde uitstraling.

Voor meer informatie www.dailyprayerproject.com

Ook is de uitgave te vinden op Amazon.com https://www.amazon.com/Easter-2021-Daily-Prayer-Project/dp/B08XZFDTFB/ref=sr_1_3?crid=295ZPFA4IIY1&dchild=1&keywords=the+daily+prayer+project&qid=1615302833&sprefix=the+daily+prayer%2Caps%2C250&sr=8-3 

08.08.20 - 30.08.20

Benefit for Brabant

Tentoonstelling in PARK, Wilhelminapark in Tilburg van 130 Brabantse kunstenaars in deze Corona tijd. Tot en met zondag 30 augustus.

14.12.19 - 14.12.20

SKULL SHOW

SKULL SHOW een tentoonstelling met het vanitasmotief bij uitstek: de schedel. Tekeningen, etsen, schilderijen, foto's, video's en tattoo ontwerpen van diverse kunstenaars. Voor meer informatie: www.acec.nl

29.08.19 - 30.10.19

Solotentoonstelling Tilburg University

Solopresentatie van werk van Paul van Dongen rondom het portret dat hij tekende van de Rector Magnificus Emile Aarts van Tilburg University. Alle dagen te bezichtigen behalve in het weekend. Tekeningen, etsen en aquarellen.

28.05.19 - 26.06.19

Voorgoed voorbij bestaat niet

Solo tentoonstelling Paul van Dongen in Salon Praamstra, boekhandel te Deventer. Tekeningen en aquarellen. Keizerstraat 2 Deventer.

Door de jaren heen is er veel geschreven over mijn werk in kunsttijdschriften, landelijke dagbladen en catalogi. Hier vind je een aantal artikels en essays.

Contact

Ben je geïnteresseerd, wil je meer weten over prijzen en cursussen of wil je je aanmelden voor een cursus?

Via onderstaand contactformulier kunt je mij benaderen.

Bedankt, ik bericht u snel terug!

bottom of page